dilluns, 2 de juliol del 2012

Art Urbà al barri del Cabanyal

L'última part de la programació del Taller de Disseny de 2on tenia com objectiu tractar l'Art Urbà, i vaig pensar que podríem enfocar-ho a la pintura mural; durant la meua beca Erasmus a Brussel.les vaig fixar-me que per gran part de les parets mitgeres feien murals, normalment dedicats al món del còmic belga ( Tintin, Spirou, Lucky Luke, Els barrufets....)

Per fer la proposta més real vàrem elaborar amb cartró una maqueta urbana que deixara parets mitgeres per poder afegir-hi els murals...i com veí del Cabanyal i conscient de la degradació del barri , vaig pensar que seria una bona idea fer la maqueta del barri, i fer una murals que tingueren a vore amb la seua història.

Bo, cal agrair als alumnes de Alternativa de 1er i 2on  la seua important ajuda en l'elaboració de la maqueta!!




Per fer les façanes vaig adaptar un projecte didàctic de l'anterior Ministeri de Cultura que tenia la intenció de fer conéixer als alumnes el barri tan preciós i únic que tenim a València.






Per alguns dels murals vàrem agafar unes fotos de la platja del Cabanyal de principi del segle XX, i les vàrem pintar parcialment seguint una composició geomètrica: així volíem  reivindicar d'una banda  la protecció de l'herència cultural (blanc i negre) i de l'altra un futur real i respectuós amb la tradició i el patrimoni (color).









Per introduir als alumnes en la situació i problemàtica del Cabanyal vaig posar-los uns vídeos, intentant no condicionar la seua perspectiva. Vàrem vore la proposta de prolongació de Blasco Ibàñez de l'Ajuntament, l'alternativa de l'oposició, i algun vídeo més


PEPRI (Ajuntament)


La Pepri (oposició)

Vídeopoema "Ayer soñé con El Cabanyal"